CittasTour – da’s best stoer

In Alphen-Chaam liggen verschillende kernen, onze ‘Cittas’. Met de basisscholen uit de Cittas Alphen, Chaam, Strijbeek en Galder gaan we een heuse CittasTour maken. Een ontdekkingsreis in je eigen gemeente. Het resultaat van deze reis presenteren jullie op dit platform. Voor je medeleerlingen, je ouders, je opa en oma, maar ook voor mensen binnen en buiten de gemeente, in Nederland en zelfs daarbuiten! En je kan er ook nog een heel grote beker mee winnen voor je school: de CittasTour wisselbokaal.

Introductie

Je zit op dit moment in groep 7 en 8 van een van de basisscholen in de gemeente Alphen-Chaam. Al heel snel ga je naar de middelbare school in Goirle, in Breda, in Zundert of waar dan ook. Dat geldt voor jullie allemaal. Maar er zijn ook een heleboel verschillen: jongens, meisjes, blond of zwart haar, lang of kort haar, sommigen hebben een brilletje, de een is geïnteresseerd in voetbal, de ander in lezen. Dat maakt verschillend, bijzonder en uniek.

Maar, er is nóg iets wat jullie allemaal gemeenschappelijk hebben en met elkaar verbindt: Cittaslow gemeente Alphen-Chaam. Je bent er opgegroeid, je hebt gespeeld op ’t Zand in Alphen, in de Chaamse bossen, op de Strijbeekse heide of in de weilanden bij Galder. Een bijzonder mooie achtergrond, met een heleboel mooie plekken waar leuke dingen te doen zijn.

Voor jullie uit gaan vliegen naar de middelbare school, mag je nog eens goed naar jullie wortels, jullie ‘roots’ kijken. Want waar je vandaan komt, vormt je en bepaalt mede waar je naartoe zult gaan. Je gaat een tour maken door de verschillende dorpen, de Cittas, een heuse CittasTour!

CittasTour 2016

De aftrap van de CittasTour in het pilotjaar 2016 is gegeven door de ambassadeur van de CittasTour, burgemeester Joerie Minses. Hij heeft op elke basisschool iets verteld over het cultureel erfgoed van de gemeente Alphen-Chaam en over CittaSlow. Daarna is de ontdekkingstocht voor jullie begonnen.

  • Wat is CittaSlow voor jullie?
  • Wat vinden jullie interessant erfgoed?
  • Wat vinden jullie nou CittaSlow in je dorp? en
  • Hoe kan je dat aan anderen laten zien en ze net zo enthousiast maken als dat jij zelf bent? 

Daarvoor hebben we CittaPedia ontworpen. Neem maar eens een kijkje!!"